Визитки

Визитки – най-важния маркетингов инструмент.

Вашата визитна картичка е един от най-важните маркетингови инструменти. Това прави добро първо впечатление на нови клиенти и доставя  голямо въздействие.

Каква информация да се включи във визитки:

За съжаление тя винаги изглежда така, сякаш няма достатъчно мястото за всички данни относно бизнеса Ви. Това е така, защото имате само няколко сантиметра в които да ги поберете.
Ето какво може включва (и не включва) като информация една визитна картичка:

Лого и слоган върху визитки.

Ако искате Вашата бизнес картичка (и вашия бизнес), наистина да се забелязват, всичко започва с дизайна на визитката.
Вашата марка трябва да бъде разпознаваема. Това означава, че винаги трябва да включва името на вашия бизнес и вашето лого.
Логото може да се постави на гърба на картичката, а на лицето да бъдат Вашите контакти.

Длъжност.

Един от въпросите, които се задават най-често от собствениците на малък бизнес е:
Да има ли посочена длъжност на техните картички и ако е така, каква точно да бъде?
Има много мнения по темата за това, каква длъжност да използвате за визитна картичка, когато сте собственик на малък бизнес.
Обикновено поместването на длъжността във визитката попада в три категории:
Няма длъжност, организационна роля (напр.: главен изпълнителен директор или президент) или функция (директор продажби и маркетинг и др.).
За малките фирми само с 1 или 2 служители, не подхожда на визитката да се изпише „президент”. Изглежда малко смешно (но все пак, всеки с вкуса си).
Ако искате хората да имат по-ясно разбиране за Вашите отговорности,
нещо по-функционално ще има повече смисъл.

Информация за контакти върху визитки.

Преди време във визитките на фирмите трябваше един (или най-много два) телефонен номер. Сега Вие често ще видите визитни картички, които включват от 5 до 8 телефонни номера: Директна линия, мобилен телефон – няколко варианта, на различни доставчици на мобилни услуги, а вероятно дори и домашен номер. Напълно абсурдно! Вашите клиенти не трябва да играят на игра на рулетка с телефонните номера, които сте посочили.
Защо не редуцирате телефонните контакти с Вас? Включете една или две телефонни линии, така Вашите клиенти ще бъдат в състояние по-лесно да достигнат до Вас без да се объркват.
Заедно с Вашият  телефонен номер, винаги включвайте е-мейл адреса си. Но не е-мейл на анонимна пощенска кутия, която рядко посещавате и често забравяте паролата.

Имате ли нужда да се включи физически адрес ?

Това зависи от бизнесa Ви. Ако имате магазин за електронна търговия и може да работите дома си, няма причина клиентът да ви посещава. В противен случай, физическият адрес помага за да потвърди легитимността на бизнеса.

Визитки

Обобщено:

На лицевата страна: Име за контакт, е-мейл, телефонен номер, адрес и уебсайт – цялата информация, от която потенциалните клиенти ще имат нужда, ако искат да се свържат с Вас.

 QR кодове на визитки

Включен QR код на Вашата визитна картичка няма да ви направи по-модерен или хит. Сканирането на QR кода ще отнеме време клиентът да извади телефона си, да се свържете с интернет, да го провери, съветвам Ви просто да въведете само вашия URL.

Връзки към Social Media профили

Ако вашият бизнес има създаден Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Instagram и др., не давайте на хората различни начини за свързване, които в крайна сметка представляват море от социални медии, икони и връзки, а се съсредоточете се върху един-два основни социални медийни канала.

Множество сайтове (не се препоръчва)

Ако имате бизнес сайт, сайт за електронната търговия, блог и три социални медийни профила, много по-добре е да се посочи на потенциалните клиенти един URL, където те могат да имат достъп до всички  препратки с линкове на Вашата информация в други социалните медии.

Не претоварвайте клиентите си с изброената информация по-горе.

Не се страхувайте да използвате и двете страни на Вашата визитна картичка.

По този начин давате повече пространство, така че да позволи на Вашето съдържание да диша, а също и да улесни Вашите настоящи и бъдещи клиенти.
Добавете лого или слоган на гърба на Вашата визитка. След това използвайте предната страна за вашето име и длъжност, физически адрес (ако бизнесът Ви изисква посещение на място), телефонния си номер-еднин е почти винаги достатъчен, и-мейл адреса си и уебсайт.